Contact


Subscribe to our newsletterAddress Info

 • Α.Τ.Ε.Κ.Ε Hotel Design & Concept
  Πέτρας 8, Αιγάλεω
  Τ.Κ.: 12241
  T.: +30 210 34 10 781
  F: +30 210 34 10 792
  E.: info@atekedc.gr
  W.: www.atekedc.gr

Find the Address

FAQs

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί είναι απαραίτητο να κάνω προέλεγχο πριν την επιθεώρηση;
Σκοπός του προελέγχου είναι η έγκαιρη κινητοποίηση του επιχειρηματία για την οργάνωση επίλυσης προβλημάτων, υπό την καθοδήγηση των πιστοποιημένων έμπειρων μηχανικών. Με τον τρόπο αυτό δεν πετυχαίνετε απλά την καταγραφή των μορίων σας αλλά γίνεται και εκτίμηση των μορίων που απαιτούνται για την επιθυμητή κατάταξη, καταγραφή των μη συμμορφώσεων και η οργάνωση ενεργειών για την έγκαιρη κάλυψη των απαιτούμενων μορίων.
Είναι υποχρεωμένα όλα τα ξενοδοχεία να περάσουν από τη διαδικασία επιθεώρησης από πιστοποιημένους φορείς του ΞΕΕ;
Ναι είναι.
Ποια είναι με λίγα λόγια η διαδικασία κατάταξης;
1. Αίτηση στον αρμόδιο ΕΟΤ
2. Μετά από 10 μέρες αίτηση σε ΞΕΕ από ΕΕΔΔ
3. Σε 30 μέρες γίνεται η επιθεώρηση και η τεχνική έκθεση του φορέα
4. Σε 20 μέρες το ΞΕΕ εκδίδει το πιστοποιητικό
5. Ο ιδιοκτήτης έχει 20 μέρες για να καταθέσει το πιστοποιητικό στον αρμόδιο ΕΟΤ
Ποιες είναι οι σχετικές νομοθεσίες που αφορούν την κατάταξη;
Υ.Α.56835/1191/ΦΕΚ 4110Β/21-12-2016
Ν.4442/ΦΕΚ 230Α/7-12-2016
Υ.Α.22883/ΦΕΚ 2405Β/10-11-2015
Υ.Α.14129/ΦΕΚ 1476Β/14-7-2015
Α./ΦΕΚ 69Β/16-1-2015
Υ.Α.219/ΦΕΚ 14Β/12-1-2015
Υ.Α. 216/ΦΕΚ 10Β/9-1-2015
Α./ΦΕΚ 3510Β/29-12-2014
Υ.Α.21185/ΦΕΚ 2840/22-10-2014
Ν.4276/ΦΕΚ155Β/30-7-2014
Ποια είναι η επίσημη καταληκτική ημερομηνία για τη επιθεώρηση;
Η καταληκτική ημερομηνία για την επιθεώρηση των ξενοδοχείων εξακολουθεί να παραμένει το τέλος τους 2017. Σχετικά με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, και μόνο για αυτά, υπήρξε μια τροποποίηση βάσει Ν.4442/7-12-2016 που ορίζει προαιρετική την επιθεώρηση αυτών.
Να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό για την ανακαίνιση ή να την κάνω με δικά μου συνεργεία;
Μπορείτε να προχωρήσετε στην ανακαίνιση με δικά σας συνεργεία, αυτό όμως συνήθως αυξάνει το τελικό κόστος και σίγουρα το συνολικό χρόνο των εργασιών. Οι εξειδικευμένες εταιρίες πετυχαίνουν περιορισμό στο κόστος και μειώνουν το χρόνο των εργασιών με την εφαρμογή ενός σωστού χρονικού προγραμματισμού.
Γιατί να επιλέξω την ΑΤΕΚΕ DC;
Θα ακούσουμε τις ιδέες σας και θα σχεδιάσουμε μαζί μία λύση για τον χώρο σας. Σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της ανακαίνισης του ξενοδοχείου έχει ο τύπος του ξενοδοχείου και το επίπεδο υπηρεσιών που θέλει να προσφέρει/υποστηρίξει. Στόχος είναι το κόστος της ανακαίνισης να αποσβεστεί μέσα από το πελατολόγιο που θέλουμε να προσεγγίσουμε. Η εταιρία μας δραστηριοποιείται χρόνια στις κατασκευές και τις ανακαινίσεις. Η εμπειρία που διαθέτουμε αποτελεί εγγύηση για το αποτέλεσμα κάθε εργασίας μας.
Θα ξεφύγω από τον αρχικό προϋπολογισμό;
Η προσφορά που σας δίνει η ΑΤΕΚΕ DC είναι εγγυημένη, χωρίς κρυφές χρεώσεις ή απρόβλεπτα. Επομένως δε θα αλλάξει σε τίποτα κατά την εκτέλεση των εργασιών. Αλλαγή στο κόστος θα υπάρξει μόνο στην περίπτωση που ιδιοκτήτης ζητήσει κάποιες επιπρόσθετες εργασίες.
Γιατί είναι σημαντικό να ορίσω εξ’αρχής το budget το οποίο μπορώ να διαθέσω για την ανακαίνιση του καταλύματός μου;
Η προσφορά που σας δίνει η ΑΤΕΚΕ DC είναι εγγυημένη, χωρίς κρυφές χρεώσεις ή απρόβλεπτα. Επομένως δε θα αλλάξει σε τίποτα κατά την εκτέλεση των εργασιών. Αλλαγή στο κόστος θα υπάρξει μόνο στην περίπτωση που ιδιοκτήτης ζητήσει κάποιες επιπρόσθετες εργασίες.
Γιατί είναι σημαντικό να αναδείξω την ταυτότητα του καταλύματός μου, αντί να την αλλάξω;
Γιατί αυτό που κάνει ιδιαίτερο το κάθε κατάλυμα είναι ο χαρακτήρας που έχει αποκτήσει στο βάθος του χρόνου, βάσει της προσέγγισης του ιδιοκτήτη του, του περιβάλλοντα χώρου και του ‘χρώματος της ευρύτερης περιοχής. Οι τουρίστες, και ειδικά ο πιο ποιοτικός τουρισμός, αναζητά όλο και πιο πολύ την ταυτότητα και τα ειδικά στοιχεία που κάνουν ένα κατάλυμα να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.
Βγήκε πρόσφατα κάποιο καινούριο ΕΣΠΑ;
Όχι αλλά υπάρχει αναμενόμενη ημερομηνία προκύρηξης το Β τρίμηνο του 2017 για ένα νέο ΕΣΠΑ με πολύ ευνοικά δεδομένα. Παραθέτουμε πληροφορίες σχετικά με αυτό:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η δράση αφορά στην ενίσχυση της υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία νέας τουριστικής επιχείρησης και στη συνέχεια της υποστήριξης της λειτουργίας της για διάστημα έως 6 μηνών από την έναρξη της.
Επιλέξιμα θα είναι επίσης τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ολοκλήρωση καταλυμάτων, των οποίων η κατασκευή έχει αρχίσει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν, λόγω δυσκολιών οφειλόμενων στην οικονομική κρίση.

Δικαιούχοι :Νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε προσδιορισμένους τουριστικούς ΚΑΔ. Ενδεικτικά αναφέρονται :
Ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών, υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων -υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων, ταξιδιωτικά πρακτορεία, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων κτλ
Έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία μονάδων που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και συμβάλουν ταυτόχρονα στη διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Επιλέξιμος Προϋπολογισμός επενδυτικών σχεδίων : 80.000 € ‐ 400.000 €
Ποσοστό Επιδότησης : 40% που σε περίπτωση που στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνεται η δαπάνη μισθολογικού κόστους, θα ανεβαίνει σε 50%.
Αναμενόμενες επιλέξιμες προς επιδότηση δαπάνες :κτιριακά, μηχανήματα και ξενοδοχειακός εξοπλισμός, συστήματα ποιότητας, Η/Υ και λοιπά περιφερειακά, λογισμικό και μηχανογραφικά συστήματα, δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας, δαπάνες προβολής – προώθησης – διαφήμισης – συμμετοχής σε εκθέσεις, δαπάνες προσωπικού
Ποια είναι η σειρά των ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσω για να κάνω ανακαίνιση στο χώρο μου;
Αρχικά πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με την εταιρεία μας, μέσω τηλεφώνου ή e-mail. Στη συνέχεια θα σας επισκεφτεί ο Μηχανικός στο χώρο σας για να συζητήσετε μαζί του τις δυνατότητες και τις επιθυμίες που έχετε. Αφού ο Μηχανικός κάνει μια αρχική οικονομοτεχνική μελέτη – ανάλυση, θα σας παρουσιάσει τις προτάσεις του και την οικονομική προσφορά για το σύνολο των εργασιών που έχετε αποφασίσει.